19 de nov. 2010

EL NADÓ


Ja durant l’embaràs la música té nombrosos beneficis per al desenvolupament de l’infant i el benestar de la mare. La música estimula la freqüència cardíaca en el fetus i la producción de endorfines en la mare.
La música és el llenguatge dels nadons. Cantussejar i fer escoltar música als xiquets (encara que siguen molt menuts), els permet estimular les seues ganes d’expressar-se i de fer-se entendre.
La música contribueix a l’aprenentatge del llenguatge del nadó, ajuden a desenvolupar les capacitats cognitives i constituyesen una excel·lent medicina per a alleujar transtorns com l’autisme o la dislexia.
Alguns estudis afirmen que la música de Mozart té certa influència en el comportament dels nadons, fomentant el seu desenvolupament intelectual i creatiu. És el que es coneix com “efecte Mozart”. Molts estudis han demostrat que escoltar música de Mozart desencadena canvis de conducta (en relació a estats d’alerta i calma), afectivitat (indueix estats emotius) i metabòlics (aument del contingut de calci i dopamina en el cervell).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada