19 de nov. 2010

PRIMERS TRES ANYS DE VIDA...

Els primers tres anys de vida de un xiquet representen un període important en el futur de tot individu, ja que es quan s’estableix eixa relació especial entre pares i fills, anomenada “apego”. La música pot contribuir a enfortir aquest vincle i aconseguir que es convertisca en una relació sana i operativa.
En tot el món, quan els pares parlen als seus fills menuts, ajusten les veus per a fer-les més suaus, més rítmiques.
La música pot ser un vincle per al desenvolupament integral del xiquet que abarque les àrees cognitiva, social, emocional, afectiva, motora, del llenguatge, aixì com de la capacitat de lectura i escritura.
Segons alguns estudiosos, els mètodes utilitzats per el cervell dels xiquets per a aprendre i parlar, es basen en un examen estadístic del llenguatge i del ritme.
La comprensió de les paraules per part dels menuts es produeix gràcies a la repetitivitat dels sons i es basa en la seua freqüència, és a dir, d’acord amb les característiques pròpies de la música.
A través de les vocalitzacions que imiten als sons musicals, els nadons expressen el llenguatge de forma intuitiva i espontànea, creant una forma de comunicació que pareix facilitar l’aprenentatge i millorar el vocabulari.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada